Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παραδοσιακό Αργής Ωρίμανσης με Pane Maggia

Share
Download PDF
Pane Maggia BAKELS 1.000 γρ.
Αλεύρι Τύπου 55 4.000 γρ.
Αλάτι 100 γρ.
Μαγιά 60 γρ.
Νερό ± 4.000 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, για 8-10 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4-6 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία ζύμης: 24-26οC

Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε λεκάνη, την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει.

Ξεκούραση Ζύμης: 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 16-18 ώρες.

 

Μετά την ξεκούραση, αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με άφθονο αλεύρι. Κόβουμε και πλάθουμε σε τεμάχια βάρους 900-1.200 γρ.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 28οC

Σχετική Υγρασία: 80%

Διάρκεια: 20 – 30 λεπτά

 

Μετά τη στόφα χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε.

 

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία: Ξεκινάμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 230oC και μειώνουμε μετά από 10 λεπτά στους 210oC.

Χρόνος: ±50 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.