Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Panettone με Panettone Komplet

Share
Download PDF

 

Panettone KOMPLET 3.000 γρ.
Νερό 1.000 γρ.
Ρούμι 54° LUXARDO 200 γρ.
Μαγιά 250 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA 600 γρ.
Σταφίδες 1.000 γρ.
Κύβοι σακχαρόπηκτου πορτοκαλιού 300 γρ.

 

Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα το μείγμα Panettone και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν (2 – 4 λεπτά). Προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα στην 1η ταχύτητα για ακόμα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σταδιακά το βούτυρο (κομμένο σε κύβους) ζυμώνοντας 8 – 10 λεπτά στη 2η ταχύτητα (μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα).

[Έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη 1.000 γρ. σταφίδες σε 200 γρ. ρούμι.]

Έπειτα προσθέτουμε τις μουλιασμένες σταφίδες και το σακχαρόπηκτο πορτοκάλι στο μείγμα και ζυμώνουμε για ±2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια ως εξής:

– για φόρμα μίνι (7 x 6 εκ.) – κομμάτια βάρους 80 γρ.

– για φόρμα μεσαία (13,4 x 9,5 εκ.) – κομμάτια βάρους 400-450 γρ.

– για φόρμα μεσαία (15,5 x 11,2 εκ.) – κομμάτια βάρους 600-650 γρ.

Τοποθετούμε στη στόφα για ±60 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με αμυγδαλόπαστα πριν το ψήσιμο, την οποία απλώνουμε με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής. (Για την αμυγδαλόπαστα: 500 γρ. πούδρα αμυγδάλου, 500 γρ. ζάχαρη, 450 γρ. ασπράδι αυγού).

 

Ψήσιμο:

Θερμοκρασία: 150 – 160°C σε αερόθερμο φούρνο / 180°C σε ταμπανωτό φούρνο

Χρόνος: ±40 λεπτά για φόρμες των 500 γρ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.