Αρχική › Recipes › Aρτοσκευάσματα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη

Aρτοσκευάσματα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη


Artoskeuasmata-me-xamilo-Glukaimiko-Deikti-normal

Οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις θέλουν τα αρτοσκευάσματα εύγευστα, υγιεινά και με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Ο Γλυκαιμικός Δείκτης (Glycaemic Index GI) είναι ένας τρόπος κατάταξης των τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες σύμφωνα με το βαθμό στον οποίο αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος μετά από την κατανάλωσή τους. Τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη προκαλούν αργή και σταθερή αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, διότι απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο πέψης και απελευθερώνουν με βραδύτερο ρυθμό τα σάκχαρα στο αίμα.